Burn-out en Stressbegeleiding

Burn-out en overspannenheid kunnen ontstaan door een combinatie van allerlei factoren, zowel fysiek als mentaal, zowel privé als werk gerelateerd.

Burn-out en stressbegeleiding (werkgerelateerd)

Mentale klachten – waaronder burn-out, overspannenheid – zijn verzuim oorzaak nummer één. Ruim 1 miljoen mensen lijden aan een burn-out. 20% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door psycho-sociale klachten.

Tchai Therapy & Coaching  biedt een doelmatige aanpak waarin werk centraal staat om het herstel en de inzetbaarheid van medewerkers met mentale klachten te vergroten. Dit doen wij door maatwerkbegeleiding aan te bieden, gebaseerd op een grondige diagnose van klachten en werkomgeving. De trajecten richten zich op zowel medewerkers die dreigen te verzuimen als op mensen die al zijn uitgevallen en/of op zoek zijn naar een nieuwe werkkring.

Oorzaken

Burn-out en overspannenheid kunnen ontstaan door een combinatie van allerlei factoren, zowel fysiek als mentaal, privé- als werk gerelateerd. Ook de symptomen zijn divers zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratieproblemen en/of lichamelijke klachten. Het kan het gevoel geven van ‘opgebrand’ zijn, van geen of onvoldoende energie en motivatie.

Onze begeleiding bij burn-out en overspannenheid kenmerkt zich door:

 • Directe en snelle afstemming met alle betrokkenen rondom de persoon in Burn-out; met arbeidsdeskundige, bedrijfsarts, HR en leidinggevende;
 • Gevoel van geborgenheid bij de persoon in Burn-out door integrale ondersteuning tijdens herstelproces;
 • Snellere terugkeer in arbeidsproces.

Begeleiding

De begeleiding bestaat uit individuele coachgesprekken. In het traject kunnen de volgende thema’s centraal staan: grenzen stellen, conflicthantering, assertiviteit, het vergroten van zelfvertrouwen, time management, balans werk & privé.

 • Acceptatie
 • Zelfinzicht
 • Balans inspanning en ontspanning
 • Steun en omgeving
 • Contact met lichaam en hart

Deze factoren spelen bij Burn-out en overspannenheid allen, in meer of mindere mate, een belangrijke rol. We hebben een een ervaring en opleiding achtergrond (HBO) waarmee we al deze factoren aan de orde kunnen stellen. We verwijzen (indien nodig) door naar bijvoorbeeld de huisarts of fysiotherapeut.

De eerste stap is het opladen van de batterij. Hierbij kan gedacht worden aan aandacht voor bijvoorbeeld beweging, dagritme, fysieke klachten, rustmomenten, voeding, identificeren van energiegevers- en nemers.

Na voldoende herstel van energie wordt gestart met re-integratie. Tevens wordt gewerkt aan de veroorzakers van de uitval, zowel voor wat betreft inzicht als verwerking. Het doel is om zo snel als mogelijk op een verantwoorde manier het werk weer te hervatten. Hoe eerder gestart wordt met een traject bij ons, hoe eerder weer gestart kan worden met hervatting van het werk.

Resultaten

 • Het voorkomen van langdurig ziekteverzuim en terugval van klachten.
 • Sneller herstel door het in kaart brengen van het werkvermogen.
 • Grip op de situatie; werkbaar Plan van Aanpak voor alle betrokkenen.

Bent u geïnteresseerd in een traject voor uzelf of een van uw medewerkers dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 06-53682731 of stuur een e-mail naar gwen@tchai-therapy.nl

Vrijblijvende intake  Binnen drie werkdagen na eerste contact.

Aantal sessies  Gemiddeld tien tot vijftien sessies begeleiding van uitval tot volledige re-integratie .

Eind evaluatie Aan het eind van het traject vindt een evaluatiegesprek plaats waarbij ook de leidinggevende betrokken is.

Gwendoline Tchai
Pyschodynamisch coach & therapeut

Mijn werkwijze

Ik coach op een psychodynamische manier. Dat wil zeggen dat ik verschillende technieken met elkaar kan verbinden. Een psychodynamische aanpak combineert technieken, zodat er sneller en effectiever aan de kern van het probleem wordt gewerkt. Deze aanpak zorgt voor kortdurende trajecten.

Wil je aan jezelf werken en heb je net dat steuntje in je rug nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

{

Testimonials van cliënten

Adres

Lotus 6
2925 TH Krimpen a/d IJssel

Volg ons

Heb je een vraag?

13 + 12 =